2011. március 22., kedd

Akadálymentes kikapcsolódás

Itt a tavasz, úgyhogy ideje kikukucskálni a barlangból és aktívabb kikapcsolódás után nézni, ugyanis számos izgalmas hétvégi és esti program vár ránk vidéken és a fővárosban egyaránt.
Ebben a bejegyzésben igyekeztünk olyan szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket összegyűjteni, amelyek akadálymentesek, tehát kerekesszékkel is gond nélkül megközelíthetők. Egyszerűen azért, mert meggyőződésünk, hogy az akadálymentes helyek mindenki számára kényelmesebbek. Szélesebb ajtók, nagyobb tér, nincs lépcsőzés.

Az Egalitás Alapítvány honlapján akadálymentes színházak, mozik és szállodák listáját is megtaláljátok. További hotelek találhatók ezen az oldalon hasznos információkkal kiegészítve: hol, hogyan lehet közlekedni kerekesszékkel, milyen nagyok a szobák, van-e rámpa, elég széles-e a bejárati ajtó és a fürdőszoba akadálymentesített-e.


De ha rövidebb kiruccanásra gondoltatok, látogassatok el a MEOSZ honlapjáraahol nemcsak múzeumokat, sportcsarnokokat élmény- és gyógyfürdőket, magyarországi kastélyokat, hanem olyan éttermeket és kávézókat is találtok, akik gondoltak a kerekesszékes vendégekre.
Nincs más hátra, kapcsoljátok ki a számítógépet vagy a dvd-lejátszót, tegyétek el a könyveket és irány szórakozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése